Het belang van een website: de identiteit van jouw bedrijf

Voor veel ondernemers is een website niet veel meer dan het online aanwezig zijn van je bedrijf. Vaak wordt er een webdesigner ingehuurd om een website te maken. Bij Moor-Webdesign merken wij vaak dat mensen het een moetje vinden om een website te laten maken en krijgt onze webdesigner de vrije hand om iets te creëren. Daarbij zien we het vaak als een gemiste kans als de ondernemer niet actief meedenkt in het proces om tot de ontwikkeling te komen van een site die volledig aansluit bij de onderneming. Een website is namelijk een krachtig instrument dat de identiteit van jouw bedrijf weerspiegelt en klanten aantrekt. Om die reden gaan we in deze blog dieper in op het belang van een website bij het binnenhalen van klanten. Daarbij geven we ook inzicht in hoe een webdesigner ervoor zorgt dat de identiteit van jouw bedrijf op verschillende manieren doorgevoerd wordt op jouw website.

 

Het belang van een website bij het winnen van klanten

In het digitale tijdperk waar we inzitten is het internet de eerste en veruit de meest gebruikte informatiebron waar mensen op zoek gaan naar informatie over producten of diensten. Daarbij is de website vaak de eerste interactie die potentiële klanten hebben met jouw bedrijf. Hoe de klanten jouw website ervaren is voor een groot gedeelte doorslaggevend of ze verder gaan zoeken naar informatie op jouw website, of dat ze naar de concurrent gaan. Daarom is het cruciaal om een sterke online aanwezigheid te hebben die ook echt laat zien wat jouw bedrijf is en waar het voor staat. Volgens onderzoek begint maar liefst 87% van de consumenten hun aankoopproces met een online onderzoek. Wanneer een potentiële klant kan kiezen tussen jou en 10 andere concurrenten, waarom zouden ze dan voor jou moeten kiezen? Als de website van de concurrent meer aanspreekt dan jouw website, is de kans namelijk groter dat de consument jouw concurrent belt. Je moet daarom een website zien als de etalage van jouw bedrijf. Net zoals bij een winkel zal je met wat je in je etalage laat zien, de mensen naar binnen moeten trekken om juist bij jou te komen kijken.

 

De identiteit van jouw bedrijf doorvoeren op de website

Wanneer jouw website de etalage is van jouw bedrijf, is het belangrijk dat je iemand hebt die je helpt bij het inrichten van die etalage. Onze webdesigner uit Eindhoven heeft veel ervaring in het maken van websites die daadwerkelijk de identiteit van het bedrijf uitstralen. Dit doet ze op verschillende manieren zodat de website ook echt de juiste boodschap overbrengt. Graag deelt ze een aantal belangrijke aspecten met je om rekening mee te houden wanneer je een website laat maken:

  1. Vormgeving: De vormgeving van de website speelt een essentiële rol bij het overbrengen van de identiteit van jouw bedrijf. Je kan daarbij denken aan de kleuren die gebruikt worden op de site. Het is belangrijk dat de kleur past bij het type bedrijf dat je bent. Daarnaast kan ook het ene lettertype meer aansluiten bij jouw bedrijf dan het andere lettertype. Het gaat er altijd om wat voor uitstraling jij wil bereiken met jouw bedrijf. Een webdesigner kan een visueel aantrekkelijk ontwerp creëren dat consistent is met de branding van jouw bedrijf.
  2. Schrijfstijl en tone of Voice: Het is belangrijk bij het schrijven van de teksten van de website dat je rekening houdt met de doelgroep waar je voor schrijft. Zo zal de tekst van een advocatenkantoor vaak een veel professionelere en zakelijkere schrijfstijl hebben dan de website van een coach die meer op gevoel schrijft. Daarbij moet de tone of voice ook passen bij de identiteit van jouw bedrijf. Denk er daarom goed over na of dat je wil dat jouw bedrijf als vriendelijk en toegankelijk overkomt, of juist als professioneel of zakelijk. Een webdesigner kan je helpen de juiste schrijfstijl te bepalen en deze consequent toe te passen op de website.
  3. Onderscheidend vermogen: Het is al een aantal keer teruggekomen in deze blog: het onderscheidende vermogen van jouw website ten opzichte van de concurrentie. Vaak krijgt onze webdesigner in Eindhoven de vraag om een webdesign of een website te maken die lijkt op een van de concurrenten. Wij raden dit ten zeerste af. Op het moment dat websites op elkaar lijken maakt het voor de consument dus niet uit of ze nu bij jou iets komen kopen of bij de concurrent. Probeer daarom te zorgen dat klanten juist voor jou kiezen en niet voor de concurrent. Een webdesigner kan je helpen om unieke elementen in het ontwerp te integreren die de identiteit en het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf te benadrukken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van opvallende foto’s, het tonen van projecten die je gemaakt hebt bij tevreden klanten of het presenteren van jouw unieke verkooppunten.

 

Conclusie

Een website is veel meer dan het online aanwezig zijn met je bedrijf. Het is een heel krachtig middel om potentiële klanten aan te trekken en hen te overtuigen van de waarde van jouw product of diensten. Het hebben van een website is essentieel omdat steeds meer mensen eerst online zoeken naar informatie en leveranciers voordat ze overgaan tot het kopen van een product. Ook wanneer je een fysieke winkel hebt, zoeken mensen vaak eerst naar winkels waarbij de kans het grootste is dat ze gaan vinden waar ze naar op zoek zijn. Een webdesigner kan je helpen om de identiteit van jouw bedrijf op verschillende manieren door te voeren, van vormgeving tot huisstijl. Het resultaat is een website die jouw bedrijf op de juiste manier vertegenwoordigt en zich onderscheidt van de concurrentie.

Ben jij toe aan een nieuwe website en wil jij graag een website laten maken in Eindhoven die de identiteit van jouw bedrijf weerspiegelt? Neem dan contact op met onze ervaren webdesigner in Eindhoven en ontdek hoe zij jou kan helpen om meer online succes te behalen!

https://moor-webdesign.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *